• Nyheter

Pressmeddelanden

 

Representanter från Vara bostäder och Grävtjänst i Götene.Representanter från Vara bostäder och Grävtjänst i Götene.

Januari 2020

Första spadtaget för nya lägenhetsområdet Brinkeskogen

Förra veckan togs det första spadtaget för det nya bostadsområdet Brinkeskogen i Vara. På området ska Vara bostäder bygga 68 nya lägenheter. Inflyttningen kommer att ske i etapper med start i sommar och hela området kommer att vara färdigbyggt i oktober.

– Det känns bra att komma igång, det är ett stort sug på lägenheter i Vara, säger Vara bostäders ordförande Lars Gezelius.

Tanken är att det ska bli ett trivsamt boende i en miljö som påminner om en bygata omgiven av faluröda hus där hela området andas trivsel och gemenskap. Området kommer att andas hållbarhet med låg energiförbrukning och sunda material. Den som är intresserad av att odla kommer ha möjlighet att ha en egen odlingslott. Viktigt var att Brinkeskogen ska innehålla såväl små som lite större lägenheter.

– Här kommer finnas allt från små ettor på 36 kvm till fyror på 94 kvm, vi vill att många ska se det som en möjlighet att bo i Brinkeskogen, säger Jan-Erik Wallin, VD på Vara bostäder.

Allt markarbete utförs av Grävtjänst i Götene. Lägenheterna kommer som färdiga moduler som byggts i Edsvära på Space m2.

Uthyrningen kommer att ske via Vara bostäders hemsida under våren.

 


 

Juli 2019

Byggbranschen behöver nytänk

Artikel i DI Almedalen Special 2 juli 2019

"240 av Sveriges 290 kommuner har underskott på bostäder. Men när nya bostäder byggs är de oftast dyra att bo i, vilket gör att personer med vanlig inkomst hålls utanför bostadsmarknaden. Men byggföretaget Space M2 har enlösning. Och man är öppen för samarbeten både med arkitekter och byggföretag."

Ladda ner pressmeddelande (PDF) →

 


 

Juni 2019

Framtidens bostäder byggs i fabrik

Artikel i Gate Report nr 2 2019 (länk öppnas i ny flik)

"Efter att ha arbetat med industriell produktion, främst inom fordonsindustrin, tog Christian Olsson steget in i byggbranschen. Här såg han en stor utmaning. Det måste gå att bygga smartare, effektivare och billigare, tänkte han. Resultatet blev företaget Space M2 med produktion i Edsvära utanför Vara."

Ladda ner pressmeddelande (PDF) →

 


 

April 2019

Vi tar prefabricerade bostäder till en helt ny nivå

Artikel i Vara blickar framåt – annonstidning för DI

"Efter att ha arbetat med industriell produktion, främst inom fordonsindustrin, tog Christian Olsson steget in i byggbranschen. Här såg han en stor utmaning. Det måste gå att bygga smartare, effektivare och billigare, tänkte han. Resultatet blev företaget Space M2 med produktion i Edsvära, Vara kommun."

Ladda ner pressmeddelande (PDF) →

 

Pressmaterial

Logotyp – Print

Logotyp med tagline →
Positiv | PDF

Logotyp utan tagline →
Positiv | PDF

Logotyp med tagline →
Negativ | PDF

Logotyp utan tagline →
Negativ | PDF

Logotyp – Digital

Logotyp med tagline →
Positiv | PNG

Logotyp utan tagline →
Positiv | PNG

Logotyp med tagline →
Negativ | PNG

Logotyp utan tagline →
Negativ | PNG

-

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.