• OM FÖRETAGET

  • OM FÖRETAGET

Affärsidé och unik process

Christian Olsson är grundare av Space m2. Han har sin bakgrund inom industriell produktion och produktutveckling. Han har bland annat arbetat inom fordonsindustrin under flera år där han fick djup insikt i de bärande strukturerna bakom industriella tillverkningsprocesser och den förändring som fordonsindustrin genomgick under det tidiga 2000-talet. Visionen med smart konstruktion av bostäder växte fram genom erfarenheterna som Christian skaffade sig under några år när han arbetade med produktionsplanering av inredningar och ombyggnationer på uppdrag av några välkända svenska restauranger och hotell. Han startade Space m2 2014.

Målet var att skapa en process för konstruktion och tillverkning av hus enligt välbeprövade principer från industriell produktion inom andra områden än husbranschen. En viktig del vara att kombinera svensk hantverkskunskap inom trä med modern produktionsteknik. Och genom att integrera design, konstruktion och tillverkning på samma sätt som exempelvis inom fordonsindustrin, vinner man en rad fördelar som leder till högre kvalitet, lägre kostnader och kortare ledtider.

”Det är precis så vi har arbetat fram våra första projekt i Kungälv och Lerum som stod klara 2017. Resultatet överträffade både våra egna och kundens förväntningar på flera områden. Och då är vi bara i början av en lång resa. Vi vet att vår filosofi och vår process är unik i husbranschen. Framför allt vet vi nu att vi ligger i täten av utvecklingen av en ny era inom hela branschen för trähus.” 

Ett väldigt viktigt ord i vårt sätt att tänka och vårt sätt att arbeta är ”Prefabriceringsgraden”. Ju mer vi kan göra i vår egen kontrollerade inomhusmiljö, desto bättre blir slutresultatet. Genom att undvika alla olika problem och svårigheter som är kopplade till byggarbetsplatsen skapar vi en rad väldigt viktiga fördelar för oss själva och givetvis också för våra kunder.

Fördelar med vår unika process

  • Högre kvalitet och precision
  • Ökade tidsbesparingar
  • Lägre kostnader
  • Bättre säkerhet på arbetsplatsen
  • Mindre oförutsedda problem
  • Snabbare leveranser
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.