• Om oss

Tänk en modern bilfabrik. Fast för hus.


Drivkraften bakom Space m2 är att vara ett husföretag som tänker lite smartare. Idag skapar vi miljövänliga hus med samma kvalitet som platsbyggda hus genom att kombinera hantverkstänkande och gedigen träkunskap med modern processutveckling och kvalitet. Motorn bakom är en unik affärsmodell som gör att vi kan hålla priset på en mycket konkurrenskraftig nivå i förhållande till den kvalitet som vi levererar.

Precis som med alla husbyggen är snabbheten och kostnaden viktiga faktorer. Men det räcker inte. Det är framför allt tre andra saker som gör oss extra intressanta i husbranschen:

  • Vi har organiserat hela produktionsprocessen som en bilfabrik istället för att bara flytta in en traditionell byggprocess inomhus. Det ger oss ett annat sätt att se på helheten och på den viktiga integrationen mellan design och tillverkning.
  • Våra hus håller en kvalitet som normalt sett bara förknippas med platsbyggda hus, men med en prisbild som konkurrerar med branschen för flerbostadshus.
  • Hela vår verksamhet, från råmaterial till leverans, planeras och drivs med ett starkt fokus på kvalitet och hållbarhet. Vi tycker det är viktigt, helt enkelt.

Hållbarhet är utveckling

Vår policy är att enbart arbeta med företag och varumärken som är välkända i Sverige, och vi strävar efter att använda så mycket svenskproducerat material som möjligt. Hållbarhet för oss är mycket mer än bara ett starkt miljötänk – vi ska också utveckla och inspirera människorna på orterna där vi verkar. Vi ska vara ett exempel på att du kan vara konkurrenskraftig genom att tillföra nya idéer, specialkunskap och erfarenheter från helt andra områden är byggbranschen.

Berättelsen bakom Space m2

Christian Olsson är grundare av Space m2. Han har sin bakgrund inom industriell produktion och produktutveckling. Under flera år jobbade han inom fordonsindustrin där han fick djup insikt i de bärande strukturerna bakom industriella tillverkningsprocesser, särskilt med tanke på den förändring som fordonsindustrin genomgick under tidigt 2000-tal.

Visionen kring smart konstruktion av bostäder växte fram lite senare genom erfarenheterna som Christian skaffade sig under de år han arbetade med produktionsplanering av inredningar och ombyggnationer på några välkända svenska restauranger och hotell. År 2014 hade tanken mognat, och han startade Space m2.

Målet var att skapa en process för konstruktion och tillverkning av hus enligt välbeprövade principer från industriell produktion, men från andra områden än husbranschen. En viktig beståndsdel var att kombinera svensk hantverkskunskap inom trä med modern produktionsteknik. Genom att integrera design, konstruktion och tillverkning på samma sätt som exempelvis inom fordonsindustrin vinner du en rad fördelar. Fördelar som t ex högre kvalitet, lägre kostnader och kortare ledtider. Eller som Christian själv kunde konstatera:

”Det är precis så vi har arbetat fram våra första projekt i Kungälv och Lerum som stod klara 2017. Resultatet överträffade både våra egna och kundens förväntningar på flera områden. Och då är vi bara i början av en lång resa. Vi vet att vår filosofi och vår process är unik i husbranschen. Framför allt vet vi nu att vi ligger i täten av utvecklingen av en ny era inom hela branschen för trähus.”

”Prefabriceringsgraden”. Ett mycket viktigt begrepp.

Ju mer vi kan göra i vår egen kontrollerade inomhusmiljö, desto bättre blir slutresultatet. Genom att undvika alla olika problem och svårigheter som är kopplade till byggarbetsplatsen skapar vi en rad viktiga fördelar för oss själva, och givetvis också för dig som är kund. Några fördelar med vår unika process:

  • Högre kvalitet och precision
  • Ökade tidsbesparingar
  • Lägre kostnader
  • Bättre säkerhet på arbetsplatsen
  • Mindre oförutsedda problem
  • Snabbare leveranser
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.